Moneybird
Urenregistratie & Payments

Ik gebruik al jaren het factureringssysteem van Moneybird.

Dit bevalt erg goed! Ik verzend mijn facturen automatisch, ik plan terugkerende facturen in. Klanten kunnen makkelijk betalen bij iDeal. Moneybird registreert zelf de betalingen en betaalt een klant per overschrijving, dan zet ik zelf de factuur op betaald. Ook dit kun je trouwens automatiseren, dit heb ik zelf alleen nog niet gedaan.  Het facturatie systeem werkt zo makkelijk, facturen worden automatisch aangemaakt, eventuele te-laat-betalers krijgen een mail van Moneybird (zo fijn dat ik dat niet meer zelf hoef te bedenken) en is zelfs te koppelen aan WordPress!

Moneybird kan zelfs je hele administratie doen, super handig! Ik heb zelf voor het goedkoopste pakket gekozen, ik doe de rest van de administratie zelf, gewoon nog in excel. Maar ik overweeg wel over te stappen, het scheelt namelijk gewoon veel tijd en zo weet je zeker dat alles goed is.

Urenregistratie

Sinds 2021 gebruik ik ook de urenregistratie van Moneybird! Ik klok bij iedere klus in en weer uit. Zo weet ik voor mezelf hoeveel tijd ik aan iets kwijt ben, maar zo hou ik ook exact de uren voor mijn klanten bij. Je kunt vanuit je urenoverzicht zo facturen maken, zodat je jouw klant een factuur kunt sturen van de exacte uren, op de minuut af. Je maakt zelf contacten en projecten aan, je kunt ook kiezen voor een contact die al in je klantenlijst staat. Je zet in de omschrijving wat je aan het doen bent en het systeem doet de rest. De urenadministratie is niet alleen voor jezelf, ook de belastingdienst wil graag dat je je uren bijhoudt voor het urencriterium. Eens per kwartaal draai ik een excel lijst uit het systeem en deze bewaar ik op mijn harde schijf zodat ik dit makkelijk aan kan leveren als de belastingdienst om mijn urenregistratie vraagt.

Moneybird Payments

Begin 2022 kreeg ik een mail van Moneybird dat zij nu ook payments kunnen regelen in hun systeem, fijn! Ik gebruikte altijd Mollie, maar ik vind het wel fijn om gewoon binnen een systeem te werken. Na aanmelding kreeg ik bericht dat ik op de wachtlijst kwam te staan, ze waren nog net niet zover. Vandaag kreeg ik mail dat ik het aan kon vragen. Alles was in een paar minuten geregeld, super fijn! Mijn klanten konden al via iDeal betalen, maar nu dus niet meer via Mollie maar via Moneybird zelf! Moneybird zegt zelf de connectie met Mollie op, terwijl ik Mollie, als ik dat wil, nog wel kan blijven gebruiken op mijn website.

Wil je weten hoe het werkt? Moneybird een hele leuke actie voor jou en mij!

Als jij je via mijn link aanmeld krijg ik een leuke bonus & krijg jij niet 60 maar 120 gratis testdagen bij Moneybird. Je zit nergens aan vast, maar ik kan je zeggen, je bent snel verliefd hoor!

Vind je het zelf te lastig of heb je er gewoon geen tijd voor? Ik kan ook voor je aan slag met Moneybird!

*ps dit blog bevat een affiliate link

Blog Suzan Biemans Moneybird

Kan ik je helpen?

Online Ondersteuning

Kom je er zelf niet helemaal uit, heb je gewoon een keertje online ondersteuning nodig voor jouw mooie creatieve bedrijf? Ik help je graag!
Ik kijk met een frisse en vrolijke blik naar de voorkant van jouw bedrijf. Denk hierbij aan je website, de uitstraling en teksten, de nieuwsbrief, maar ook product teksten, hoe ziet jouw social media er uit, kortom ik kijk naar het hele plaatje als jij dat wil.

Hier kan ik je mee helpen:

  • Ik pas je website aan naar jouw wensen en mijn inzicht.
  • Ik help je bij de klantbeleving van jouw klanten, waar loopt jouw klant tegenaan, wat kun jij hieraan doen.
  • Ik herschrijf product-/ website teksten voor je, jij geeft een opzetje en ik pas het (waar nodig) aan.
  • We maken samen een plan voor meer zichtbaarheid, via social media, nieuwsbrieven of andere manieren.
  • Kortom, ik denk met je mee, daar waar jij vastloopt binnen jouw bedrijf.
Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
Heb je een vraag? App gerust!
Appen met Suzan
Hoi, Suzan Biemans hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.