Schrijven voor je bedrijf

“Ik kan niet schrijven” …

Een blog, een social media post, een nieuwsbrief, teksten op je website … schrijven is erg belangrijk als je een eigen bedrijf hebt. Ik hoor veel onderneemsters zeggen: ik kan niet schrijven… Mijn mening? Als je kunt praten, kun je ook schrijven. Uiteraard ligt dit genuanceerder maar in de basis blijf ik hierbij. Je hoeft namelijk niet perse zelf te schrijven, je kunt dit ook laten doen. Jij praat en ik schrijf! Ik heb meerdere klanten die mij spraakberichten sturen, van deze berichten maak ik vloeiend lopende teksten voor blogs, websites en social media. Ook sturen sommige klanten alleen steekwoorden, ook daar maak ik dan een tekst van. Ik schrijf ook product teksten, voor deze producten zoek ik zelf inspiratie en zorg er dan voor dat er een vrolijke, pakkende tekst op de website, social media of in een nieuwsbrief komt.

 

Schrijven zoals je praat

Ik geef al mijn klanten de tip: schrijf zoals je praat, ook als ze mij deze teksten sturen. Denk niet te moeilijk, denk in eerste instantie niet aan SEO, maar schrijf gewoon wat je denkt. Later kun je altijd nog woorden of zinnen aanpassen, of er iemand anders naar laten kijken. Is uitbesteden (nog) niet mogelijk voor jou? Lees dan eens mijn tips over schrijven voor online onderneemsters:

 • Schrijf altijd vanuit jezelf, wees jezelf: op de website, op social media, zelfs op je visitekaartje.
 • Schrijf  zoals je praat, maak het jezelf niet te moeilijk.
 • Schrijf op wat jij aan anderen vertelt wat jouw bedrijf doet, wat je verkoopt of wat je aanbiedt.
 • Vertel je verhaal en neem dit op, later kun je dit zo (laten) uittypen.
 • Begin gewoon te typen in Word en pas je tekst later gewoon aan.
 • Laat een ander je tekst lezen, wees daar niet te bang in.
 • Werk met alinea’s en kopteksten, dit vindt Google heel fijn, maar het leest ook zoveel fijner.
 • Google wordt gelukkig van juiste zoekwoorden (bovenaan) in de tekst, let hier op bij het herschrijven van je tekst.
 • Wees creatief met product teksten, zeker als het om veel dezelfde soort producten gaat.

 

Ga jij nu aan de slag met jouw teksten of mag ik je helpen?

Kan ik je helpen?

Online Ondersteuning

Kom je er zelf niet helemaal uit, heb je gewoon een keertje online ondersteuning nodig voor jouw mooie creatieve bedrijf? Ik help je graag!
Ik kijk met een frisse en vrolijke blik naar de voorkant van jouw bedrijf. Denk hierbij aan je website, de uitstraling en teksten, de nieuwsbrief, maar ook product teksten, hoe ziet jouw social media er uit, kortom ik kijk naar het hele plaatje als jij dat wil.

Hier kan ik je mee helpen:

 • Ik pas je website aan naar jouw wensen en mijn inzicht.
 • Ik help je bij de klantbeleving van jouw klanten, waar loopt jouw klant tegenaan, wat kun jij hieraan doen.
 • Ik herschrijf product-/ website teksten voor je, jij geeft een opzetje en ik pas het (waar nodig) aan.
 • We maken samen een plan voor meer zichtbaarheid, via social media, nieuwsbrieven of andere manieren.
 • Kortom, ik denk met je mee, daar waar jij vastloopt binnen jouw bedrijf.
Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
Heb je een vraag? App gerust!
Appen met Suzan
Hoi, Suzan Biemans hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.